Plötsligt var min psoriasis helt borta

havsvag text tn40 år av psoriasis och ledvärk fick ett mirakulöst slut efter att jag fick ett sms från min dotter som befann sig på Livets ord i Uppsala. På en enda vecka gick jag från att vara täckt med fruktansvärda utslag till att vara helt ren på hela kroppen och helt fri från ledvärk!

Jag fick diagnosen psoriasis när jag gick på högstadiet. Det började med röda utslag i hårbotten, pannan, på knäskålarna och armbågarna.

I samband med förlossningen av vårt första barn, var det som att sjukdomen fullkomligt exploderade. Jag var helt täckt av röda, fläckiga utslag och kroppen liknade en världskarta när vi åkte hem från BB.
Med hjälp av kortison och mjukgörande krämer har jag lyckats hålla det någorlunda i schack. Jag har även fått pröva cellgifter, speciella bad och ljusbehandlingar. Under de perioder som utslagen blommade som mest var jag helt knäckt. Man kunde nästan se att ”här har Kina varit”, mina utslag fjällade och jag lämnade vita spår efter mig som jag var tvungen att sopa upp.

En av de stora utmaningarna var när vi i familjen skulle åka till stranden och bada. Då svepte jag in mig i ett stort badlakan som jag hade med mig ända ner till vattenbrynet. Där slängde jag av mig badlakanet och skyndade ner i vattnet för att ingen skulle hinna se mig.

Inte nog med de kliande och skavande hudutslagen, den kroniska sjukdomen psoriasis kan också ge ledvärk. För mig blev detta en oerhörd plåga, värst var det på morgnarna.
Jag har ofta fått rulla mig ur sängen på grund av stelheten och smärtan i lederna. Att exempelvis rensa i rabatterna har varit en lång och smärtsam procedur.
Barnen har ju sett hur jag har lidit. ”Att det inte har funnits något vi kan göra har varit otroligt frustrerande för oss, berättar äldsta dottern Frida. Det högg till i hjärtat varje gång vi såg hur ont hon hade, ändå bet hon ihop och körde på”.

Jag har alltid haft en förväntan på att jag kommer att bli frisk. Trots att det har varit svårt att inte ifrågasätta Gud i allt detta tuffa, så har det inte varit en fråga ”om” jag ska bli frisk utan ”när”.

Nu när jag tittar mig i spegeln så undrar jag och tänker: ”Är det här verkligen jag?” Min rygg var så röd, irriterad och full av utslag att det är svårt att beskriva med ord. Jag har ju också haft problem med sömnen och har vaknat på nätter med en fruktansvärd klåda som utslagen innebar.

För att tillfälligt kunna lindra mitt lidande har vi varit på Kanarieöarna och badat i det salta havet och njutit av värmen. Det har varit jätteskönt varje gång men när vi var där senast visade det sig att det var badförbud så därför blev det inget bad alls. Inte en enda saltdroppe under hela resan.

På söndagen, några dagar innan det var dags att åka hem till Sverige, fick jag ett sms från min dotter Frida, i Uppsala. Hon befann sig då på en söndagsgudstjänst på Livets ord. Där gick pastor Joakim Lundqvist i slutet av gudstjänsten upp på scenen och sa att han har fått ett så kallat kunskapens ord om helande för psoriasis.

Frida bestämde sig då för att skriva ett sms till mig: ”Nu ber vi på Livets Ord. Ta emot helande!” skrev hon i sms:et. Jag läste upp det för Stig på hotellrummet på Kanarieöarna.
Efter det så sa jag bara: ”Tack käre Jesus för att genom dina sår är jag helad!”.

När jag kom tillbaka till jobbet senare i veckan så var det mycket stress på arbetsplatsen, något som vanligtvis förvärrar psoriasisen. Men den här gången blev det inte värre, utan mycket bättre! Snart fick jag även en kommentar från en kollega som såg min hud och sa: ”Vad fin du är, Kina!” På en enda vecka gick jag från att vara täckt med fruktansvärda utslag till att vara helt ren på hela kroppen och helt fri från ledvärk, och inte ett endaste ärr är synligt på kroppen.

Både jag och Frida är övertygade om att det gudomliga tilltalet, som kom under gudstjänsten på Livets Ord var helandets utlösande faktor, men att det var alla böner som hade betts för mig under många år som nu fick böneskålarna att tippa över.

I min församling i Pingstkyrkan i Kaxholmen, har man bett för mig på i princip varje torsdagsbön. Bara för något år sedan, under en torsdagsbön, fick jag en hälsning med budskapet: ”Din psoriasis kommer att försvinna!”
Jag är övertygad om att alla de böner som betts för mig var otroligt viktiga, det kunskapens ord som kom på Livets Ord var bara den utlösande faktorn. Jag är så tacksam till församlingen som stått med i bön under sjukdomstiden.

Detta var inte första gången som jag fått uppleva fysiskt helande. En augustidag 1998 när jag skulle gå ut för att hämta posten, kände jag plötsligt hur det högg till i bröstet. Till slut fick jag tag på Stig, som i sin tur ringde efter ambulans. När ambulansen kom, såg man hur ena mungipan hängde lite, något som är typiskt när man drabbas av en stroke. Och det var just vad det var, en stroke som gjorde mig förlamad på hela vänstra sidan av kroppen.

Några månader efter stroken satt jag i sovrummet och tömde ut all min ilska och förtvivlan inför Gud. Jag hade inte ens fyllt 40 år och var nu halvsidesförlamad, varför gjorde han inget åt det? När jag vaknade nästa morgon så kände jag en sådan otrolig värme och gudsnärvaro i sovrummet. Jag vände mig om till Stig och sa: ”Han har varit här i natt, Stig.” Redan den morgonen märkte jag att jag fått tillbaka kontrollen i vänsterhanden och bara några månader senare var jag helt frisk. Eftersom jag har fått uppleva Guds helandekraft innan så var jag helt övertygad om att jag skulle bli helad även från min psoriasis.
Stig kan verkligen intyga hur mycket mitt helande från hudsjukdomen fått betyda.
Han har sett hur jag har lidit och plågats och det har varit otroligt jobbigt för honom som make att se. Alla behandlingar, salvor och salta bad har endast kunna ge tillfällig och begränsad lindring. Psoriasis är ju en kronisk sjukdom. Men nu har jag fått en helt ny hud, ja som en ungdoms hud.
"Tack Jesus för att du har helat mig!"

loggafot15 Kina